Jadual Perkhidmatan Keretapi Harian

✅ - Beroperasi | 🟡 - Dalam Pemerhatian | ❌ - Dibatalkan
Nota Tambahan:
  • Halogilat adalah stesen transit laluan Beaufort-Tenom-Beaufort. Transit hanya mengambil masa dalam 2-3 minit sahaja bergantung dengan keadaan landasan dan juga jentera. 

  • Pembelian tiket adalah secara tunai di Kaunter Stesen Keretapi. Penjualan tiket akan bermula setengah jam atau sejam sebelum masa perlepasan. 'Pre-book', 'online booking' atau pembelian sehari sebelum tidak disediakan untuk waktu ini. Pembelian tiket hanya untuk pada hari perjalanan sahaja. Tiket yang dijual untuk semua perkhidmatan adalah kelas ekonomi sahaja. Tidak ada kelas pertama disediakan.

  • Operasi keretapi pada hari cuti umum adalah sama seperti di dalam Jadual Harian yang dilampirkan. Makluman perkhidmatan keretapi semasa akan dikemaskini di laman Facebook dan di Laman Web ini dari semasa ke semasa.

  • Tambang keretapi boleh dirujuk di bahagian Harga Tiket di Laman Web ini.

WAKTU PEJABAT

Hari Bekerja: Isnin - Jumaat
Masa Bekerja: 8.00 AM - 5.00 PM
Waktu Rehat:
Isnin - Khamis: 1.00 PM - 2.00PM
Jumaat: 11.30 AM - 2.00PM
Cuti: Sabtu, Ahad, & Cuti Umum

HUBUNGI KAMI

Jabatan Keretapi Negeri Sabah
No.1, Aeropod Road, Off Jalan Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

LOKASI KAMI

Penafian:

Jabatan Keretapi Negeri Sabah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman web ini atau dimasukkan sebagai pautan. Tiada tanggungjawab akan diterima untuk ketepatan, kesempurnaan, atau kesesuaian maklumat untuk tujuan pengguna. Bagi sesiapa yang menggunakan maklumat untuk apa-apa tujuan, adalah dinasihatkan untuk mendapatkan pengesahan daripada jabatan dan agensi yang berkaitan atau sumber yang betul.