[BERITA] Hakisan Tanah di KM102/9 Bersebelahan Dengan Landasan Keretapi

Laluan Beaufort - Rayoh - Beaufort mengalami hakisan tanah di KM102/9 bersebelahan dengan landasan keretapi. Tambahan pula hakisan tanah pada bahagian sungai sukar untuk dibuat pemeriksaan dan ada kemungkinan telah mengalami hakisan yang besar sehingga menyebabkan rekahan tanah dikawasan terjejas sangat jelas.
Bagi menjamin keselamatan perkhidmatan keretapi dan para penumpang, landasan di KM102/9 ditutup laluan bermula pada hari ini 8/1/2024 (Isnin) sehingga kerja-kerja pembaikan landasan siap sepenuhnya dan selamat untuk dilalui. Oleh itu perkhidmatan keretapi hanya boleh beroperasi dari stesen Beaufort -KM102/8 sahaja.

WAKTU PEJABAT

Hari Bekerja: Isnin - Jumaat
Masa Bekerja: 8.00 AM - 5.00 PM
Waktu Rehat:
Isnin - Khamis: 1.00 PM - 2.00PM
Jumaat: 11.30 AM - 2.00PM
Cuti: Sabtu, Ahad, & Cuti Umum

HUBUNGI KAMI

Jabatan Keretapi Negeri Sabah
No.1, Aeropod Road, Off Jalan Kepayan, 88200 Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.

LOKASI KAMI

Penafian:

Jabatan Keretapi Negeri Sabah tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman web ini atau dimasukkan sebagai pautan. Tiada tanggungjawab akan diterima untuk ketepatan, kesempurnaan, atau kesesuaian maklumat untuk tujuan pengguna. Bagi sesiapa yang menggunakan maklumat untuk apa-apa tujuan, adalah dinasihatkan untuk mendapatkan pengesahan daripada jabatan dan agensi yang berkaitan atau sumber yang betul.